Persoane interesate

joi, 10 martie 2022

„SCOATE VIOLENŢA DIN VIAŢA TA! OFERĂ UN ZÂMBET ŞI O FLOARE!”

Polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de campanie, alături de femei, la început de primăvară, pentru a preveni victimizarea acestora.     


 În perioada 1 - 10 martie a.c., polițiștii de prevenire bihoreni, alături de reprezentanții Fundației Lampas şi de cei ai D.G.A.S.P.C. Bihor au desfăşurat o serie de activităţi informativ -  preventive, destinate victimelor violenţei domestice. 

  Pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii de prevenire bihoreni s-au întâlnit atât cu femeile victime ale violenței domestice, dar și cu alte femei, reprezentante ale comunității, pentru a le oferi sfaturi și informaţii utile cu privire la violenţă domestică.

 Astfel, sub sloganul „Scoate violenţa din viaţa ta! Oferă un zâmbet şi o floare!”, poliţiştii de prevenire şi partenerii de campanie au fost prezenți în două centre pentru victimele violenţei domestice din județul Bihor şi la Biblioteca Elit din municipiul Oradea, ocazie cu care le-au oferit doamnelor flori, dulciuri şi mărţisoare cu mesaje preventive, pentru a marca începutul primăverii.

 Totodată, în cadrul întâlnirilor au fost purtate discuții despre principale forme de violenţă domestică, despre cum trebuie sesizat un astfel de caz, au fost prezentate serviciile oferite de comunitate pentru protejarea victimei, dar și mituri şi cauze ale violenţei domestice.

 

Femeile sunt încurajate de polițiști să raporteze de îndată cazurile de violență domestică, pentru că doar așa poate fi prevenită victimizarea acestora și stopat acest fenomen.

Activităţile de acest gen vor fi continuate de polițiștii de prevenire bihoreni şi în perioada următoare.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DINCOLO DE APARENTE

  Campanie de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise   Traficul de droguri și   deț...