Persoane interesate

duminică, 5 decembrie 2021

Intervenţia în cazurile de violenţă domestică- dezbătută în cadrul unor sesiuni de informare organizate cu specialiştii din mediul rural

 Violenţa domestică este un fenomen care necesită atât o abordare interinstituţională, dar şi implicarea comunităţii şi a societăţii civile. În acest context în cadrul proiectului „Violenţa lasă urme! Indrăzneşte să ridici privirea!” a avut loc o sesiune de informare, online,  în domeniul prevenirii violenţei domestice organizată de  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Fundaţia „Lampas” şi Fundaţia „People to people” . 

 

 

Scopul acestei sesiuni de informare este prezentarea modelelor de bună practică în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie şi cooperarea dintre societatea civilă şi instituţiile statului, precum  creşterea gradului de informare a specialiştilor din diverse profesii cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

     La eveniment au participat asistenţii sociali şi persoane cu atribuţii din cadrul Serviciilor publice de asistenţă socială din cadrul Primăriilor Criştiorul de Jos, Bratca,  Valea Lui Mihai, Cociuba Mare, Popeşti, Budureasa, Tăuteu, Remetea, Vadu Crişului, Săcueni, Abram şi poliţişti cu atribuţii în acest sens.

    Sesiunea a avut ca  teme de discuţie: cadrul legislativ în domeniul violenţei în familie - drepturile victimelor; intervenţia în cazul copiilor victime ale violenţei în familie, intervenţia în cazul adulţilor victime ale violenţei domestice şi interveţia în regim de urgență în cadrul echipelor mobile; efectele violenţei în familie asupra comportamentului copiilor, rezilienţa şi copiii expuşi la violenţă; intervenţia eficientă a poliţiei în cazurile de violenţă în familie; servicii sociale acordate victimelor violenţei în familie, rezultatele obţinute în cadrul proiectului intitulat “VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAŢĂ ÎN SIGURANŢĂ”, implementat de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi program naţional de protecţie a victimelor violenţei domestice.

   
Multumim tuturor pentru colaborare şi implicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DINCOLO DE APARENTE

  Campanie de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise   Traficul de droguri și   deț...