Persoane interesate

miercuri, 26 mai 2021

ZIUA COPILULUI DISPĂRUT, MARCATĂ LA ORADEA DE POLIȚIȘTII DE PREVENIRE BIHORENI

 

 Informații utile oferite de polițiștii de prevenire bihoreni copiilor, părinților și profesorilor din Oradea, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului Dispărut.

          În perioada 24 - 25 mai a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au organizat o serie de activităţi preventive, menite să marcheze Ziua Internaţională a Copilului Dispărut – 25 mai.

 

 Sensibilizarea elevilor, părinţilor, profesorilor şi opiniei publice în legătură cu dispariţiile voluntare în rândul copiilor şi conştientizarea populaţiei reprezintă obiectivele principale ale activităţilor care au fost desfăşurate în acest context.

În acest context, poliţiştii de prevenire bihoreni, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, ai Centrului Regional Oradea – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Oradea, partenerii de campanie ai polițiștilor bihoreni, au organizat întâlniri în aer liber cu elevi, părinți şi profesori orădeni, ocazie cu care au fost prezentate recomandări adecvate, pe categorii de vârstă, au fost distribuite materiale cu caracter de informare şi mesaje preventive şi de sensibilizare.

 Acțiunile preventive au fost derulate în Parcul I.C.Brătianu, în Parcul Salca și în Parcul Lotus din municipiul Oradea, iar temele abordate au vizat părăsirea voluntară a domiciliului de către minori, paşi de urmat în cazul dispariţiei copilului de acasă, ce trebuie să ştie copiii pentru a fi pregătiţi în cazul în care se rătăcesc sau se pierd, atitudinea pe care trebuie să o adopte în prezența necunoscuților, care sunt consecințele plecării voluntare, fiind acordate recomandări părinților, pentru a preveni plecarea copiilor de acasă.

 

 

 

 Totodată, elevii prezenți la aceste activități le-au împărtășit polițiștilor părerile lor referitoare la motivele care i-ar determina pe unii copii să plece de acasă. Vă prezentăm în continuare câteva din opiniile copiilor cu privire la acest aspect:

 - „Încerc să îmi pun întrebarea „De ce ar fugi un copil de acasă?”. Primul răspuns care îmi vine în minte e acela că nu se simte iubit, că nu știe ce este a avea o familie”

 - „Sunt multe motive pentru care un copil alege să plece de acasă, însă de cele mai multe ori eu cred că face asta pentru a fugi de un loc cu amintiri triste, de a pleca de lângă familia din partea căreia nu simte afecțiune”.

 - „Unii  adolescenți, prin fuga de acasă, vor să demonstreze că pot fi independenți, că pot să protesteze împotriva regulilor stricte ale părinților.”

 - „Deși sunt o grămadă de motive pentru care un copil ar alege să fugă de acasă, motivul profund care stă la baza celorlalte este lipsa atenției, a comunicării și a iubirii din partea celor dragi.”




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DINCOLO DE APARENTE

  Campanie de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise   Traficul de droguri și   deț...