Persoane interesate

luni, 31 mai 2021

LA MULȚI ANI, COPII!

     La multi ani de 1 Iunie! Dragi copii, să vă bucuraţi de această zi, să vă păstraţi întotdeauna copilăria în suflet, ca o rază de lumină, iar viaţa voastră să fie mereu frumoasă. Din suflet, pentru toţi copiii lumii, azi vă dorim doar bucurii.

 

   Ziua internațională a ocrotirii copilului este sărbătorită în România și în alte aproximativ 50 de țări, la data de 1 iunie. De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state. Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferința mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. Decizia instituirii unei zile pentru protecția copiilor a fost adoptată de către Federația Democratică Internațională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfășurată la Moscova.

 

    La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 pentru a proclama o Zi mondială a copilului. Pornind de la convingerea că trebuie acordată o atenție deosebită copiilor, care reprezintă generația de mâine, Adunarea a recomandat, cu acest prilej, ca începând din 1956, în toate țările să fie instituită o Zi mondială a copilului, pentru ca ea să fie marcată „ca o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei și bunăstării copiilor din toată lumea, pentru întărirea și lărgirea eforturilor pe care Națiunile Unite le fac în favoarea copiilor din întreaga lume”, potrivit Organizației Națiunilor Unite. 

    Ziua de 1 Iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi surprizele noastre. Ziua Copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925. 

 

 

    În prezent, Ziua Copilului este un prilej pentru părinți şi bunici de a petrece mai mult timp cu copiii, dar și pentru a retrăi ei înșiși bucuria copilăriei și a jocului. Copilăria e vârsta la care cea mai profundă bucurie poate fi un zâmbet curat. Copilăria e o lume aparte, plină de lumină, armonie și culoare.

    În acest context, polițiștii de prevenire bihoreni vor fi alături de copii de 1 IUNIE, în Parcul Libertății, din municipiul Oradea, în intervalul 11.00 - 13.00, unde vor organiza o serie de jocuri şi concursuri pentru cei mici pe teme despre siguranța personală/educație rutieră/ siguranță pe internet.

    Special pentru sărbătoriții zilei, polițiștii de prevenire le vor arăta celor mici ce trebuie să facă pentru a beneficia de un plus de siguranță pe stradă, acasă și în vacanță.


   Recomandări pentru copii:

Traversați strada doar pe zebră! În intersecţiile aglomerate, fiţi atenţi la semafor!

Dacă v-ați pierdut de părinți sau bunici, mergeți la cel mai apropiat polițist sau adult însoțit de un copil!

Nu vă întâlniți cu persoane pe care le-ați descoperit pe internet și nu le cunoașteți în realitate!

Nu dați curs solicitărilor venite din lumea virtuală!

Recomandări pentru părinți:

Oferiţi-i timp copilului dumnoavoastră! Internetul sau alte persoane ori lucruri nu pot înlocui afecţiunea, comunicarea şi educaţia pe care doar un părinte le poate oferi!

Fiţi atenți la schimbările lui de comportament și discutați cu el despre acestea!


    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DINCOLO DE APARENTE

  Campanie de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise   Traficul de droguri și   deț...