Ghidul „Relații sănătoase” a fost realizat în cadrul proiectului „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”, finanțat de Ambasada Țărilor de Jos în România, Asociația Necuvinte împreună cu Poliția Română. Partener educațional al proiectului este Consiliul Național al Elevilor.
Materialul este destinat elevilor de liceu, adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani, părinților lor, profesorilor, dar și creșterii gradului de consțientizare în rândul publicului larg.
Ghidul este structurat în 4 capitole, care acoperă tematici precum siguranța online, relații sănătoase, intimitate și consimțământ, legislație aplicabilă în cazul temelor dezvoltate în cadrul materialului.Cea mai bună responsabilizare se face prin informare și educație. Adolescența implică multă curiozitate, dorință de a relaționa și de a fi în centru atenției celorlalți. Din acest motiv tinerii se pot expune mult mai des decât adulți pericolelor din mediul onlline și offline fiindcă nu tot ceea ce este interesant este și sigur.
Informarea corectă din surse sigure, alegerea anturajului potrivit, adoptarea unor principii sănătoase de viață și discuțiile deschise cu părinții, încă de la vârsta adolescenței, sunt căile sigure pentru un viitor fericit și lipsit de evenimente negative. Adolescența este o perioadă minunată, de cunoaștere, formare și transformare. Comunicarea sinceră și deschisă, poate rezolva multe probleme.
Respectă-te pe tine și pe cei din jurul tău! Indiferent de situația în care te afli, important este să vorbești despre ceea ce trăiești pentru că există întotdeauna soluții!
Ghidul „Relații sănătoase” a fost realizat în română, respectiv engleză și poate fi descărcat gratuit:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu