Persoane interesate

joi, 17 septembrie 2020

 

ATELIERE DE INFORMARE ALE POLIȚIȘTILOR BIHORENI ÎN CADRUL PROIECTULUI PREVENTIV „EDUCAȚIE PENTRU SIGURANȚĂ”

 

În perioada 8 septembrie – 15 octombrie a.c., în fiercare miercuri, în intervalul orar 11.00 - 13.00, în Parcul Libertății din municipiul Oradea, reprezentanții Fundației „Colonel Ioan Baciu” și polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor vor organiza ateliere de informare pentru copii și adolescenți în cadrul proiectului preventiv „Educație pentru siguranță”.

Proiectul „Educație pentru siguranță” a obținut finanțare în cadrul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea. Proiectul este desfășurat de Fundația  ”Colonel Ioan Baciu”, în parteneriat cu polițiștii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității. Inițiativele comunitare finanțate au fost alese pe bază de concurs. În urma procesului de selecție și aplicare, care a durat o lună și jumătate, proiectul preventiv „Educație pentru siguranță” a fost selectat dintre alte 19 proiecteîn care au fost prezentate idei de îmbunătățire a educației și/sau a mediului.

Scopul atelierelor este acela de a pregăti copiii pentru viață,  axându-se pe principul „învață făcând” precum și prin învățare continuă. În acest sens, în cadrul atelierelor, prin intermediul unor jocuri interactive (șotronul preventiv, roata prevenirii, lecții deschise și proiecte în echipe părinți-copii) copiii vor avea posibilitatea să descopere şi să experimenteze propriile abilităţi şi aptitudini, atât în viața reală, cât și în viața virtuală.

În cadrul activităților realizate de polițiștii de prevenire bihoreni, atelierele vor fi structurate pe trei paliere:

1. Atelier axat pe siguranța rutieră, în cadrul căruia copiii și adolescenții vor participa la simulări în trafic, vor fi angrenați în povestiri însoţite de jocuri de rol (identificarea diferitelor reguli de circulaţie în calitate de pieton, identificarea riscurilor din vecinătatea traficului rutier) și vor contura reguli minimale de siguranţă în spaţiile din jurul traficului rutier.

2. Atelier de lucru axat pe siguranța copiilor acasă, pe strad și la școală -  Activitățile din cadrul acestui atelier se vor axa pe identificarea unor situații de risc ivite în interacțiunea cu persoane necunoscute, identificarea unor situații de urgență și reguli de comportament pe stradă, acasă și la școală.

3. Atelier axat pe siguranța tinerilor/adolescenților în mediul online – În cadrul acestui atelier se vor desfășura activități teoretice și practice, unde adolescenții vor fi informați cu privire la utilizarea corectă a resurselor din mediul online, cum să se protejeze de pericolele din mediul online, precum și interacțiunea cu persoane necunoscute.

Toate aceste activități au menirea de a dezvolta un comportament responsabil prin joc și de a dezvolta abilitățile personale prin care copilul să poată identifica și reacționa la o situație cu risc victimal. 

Totodată, proiectul „Educație pentru siguranță” își propune crearea unei biblioteci virtuale cu înregistrările audio/video din cadrul activităților, pentru diseminarea informației către alți beneficiari.  Biblioteca virtuală cu mesajele preventive va fi disponibilă publicului larg prin intermediul platformelor din mediul online și a rețelelor de socializare.

Participarea la ateliere organizate de polițiștii de prevenire bihoreni și de reprezentanții Fundației „Colonel Ioan Baciu” este gratuită și se realizează pe bază de înscriere. Numărul maxim de participanți pentru o grupă este limitat la 12 copii, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19.

Doritorii sunt așteptați să se înscrie pe adresa bihorprevenire@gmail.com sau la numărul de telefon0259.403104. Pentru înscriere este nevoie de numele și vârsta copilului, precum și numărul de telefon al părintelui/tutorelui legal sau a persoanei care însoțesc grupul.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DINCOLO DE APARENTE

  Campanie de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise   Traficul de droguri și   deț...