Persoane interesate

vineri, 15 iulie 2022

VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ, ALĂTURI DE POLIȚIȘTII DE PREVENIRE BIHORENI

 

                         


           

Acțiuni inedite ale polițiștilor de prevenire bihoreni în stațiunea Băile Felix. Turiștii au fost sfătuiți despre cum să aibă un concediu în siguranță, iar tinerii au putut experimenta, prin intermediul ochelarilor speciali, efectele consumului de alcool sau droguri.

 Miercuri, 13 iulie a.c., polițiștii de prevenire bihoreni, alături de polițiștii de proximitate din Băile Felix, împreună cu reprezentanți ai Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor și de jandarmi bihoreni au acționat preventive pe raza stațiunii bihorene Băile Felix.



 Acțiunile polițiștilor de prevenire bihoreni au loc în cadrul campaniei naționale „Dincolo de aparențe”, de prevenire a traficului și consumului de substanțe interzise, dar și pentru prevenirea victimizării turiștilor prin diverse infracțiuni, în sezonul estival.

 În cadrul întâlnirilor desfăşurate cu turiștii din stațiunea bihoreană Băile Felix, poliţiştii bihoreni au transmis recomandări şi au distribuit materiale preventive cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din locuinţe, din genţi şi din buzunare, alte furturi specifice sezonului estival, precum cele din ştanduri, furturile de biciclete, furturile din spațiile de cazare şi a infracţiunilor de tâlhărie .



 De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni le-au prezentat turiștilor pericolele pe care le prezintă lumea virtuală și expunerea informațiilor private pe rețelele sociale, medii din care infractorii pot afla informații valoroase cu privire la bunurile deținute, prezența la domiciliu și alte date și fotografii care, odată publicate online, pot fi utilizate de infractori.

- „M-am simțit amețit, dezechilibrat, mi-a fost afectată vederea. N-aș urca niciodată, la volan, băut sau sub influența drogurilor!” – impresia unui tânăr care a participat la experimentul polițiștilor bihoreni.

 De asemenea, polițiștii bihoreni și reprezentanții în teritoriu ai A.N.A. au interacționat cu adolescenții și tinerii și i-au informat cu privire la evenimentele negative în care ar putea fi implicați ca urmare a consumului de droguri.

 Polițiștii le-au explicat acestora că drogurile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru tineri, întrucât creează dependenţă, iar această dependență provoacă consumul de droguri compulsiv, cu consecinţe dăunătoare pentru cel dependent şi pentru cei din jur.



 Tinerii au primit informații utile despre efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului lor, cu accent pe riscul implicării, în calitate de victimă sau autor, în diferite fapte ilegale.

 De asemenea, turiștii au avut ocazia să ia parte la un experiment care presupunea parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari speciali, ce distorsionează realitatea și simulează efectele psihomotorii ale consumului de alcool sau droguri.

 Experimentul a avut menirea de a-i conștientiza pe participanți cu privire la modul în care consumul de substanțe interzise le afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mișcărilor, felul în care se orientează în spațiu sau modul în care apreciază distanța sau viteza .




 Experiența trăită m-a făcut să înțeleg mai bine ce înseamnă efectul consumului de alcool sau droguri”, „E prima dată când am experimentat acești ochelari, am văzut totul distorsionat”, „M-am simțit amețit, dezechilibrat, mi-a fost afectată vederea. N-aș urca niciodată, la volan, băut sau sub influența drogurilor!”, „E o altă perspectivă, mă face să înțeleg concret ce se întâmplă cu simțurile noastre în astfel de cazuri” au fost câteva din impresiile exprimate de tinerii care au participat la experimentul realizat de polițiști.

Scopul acestor acțiuni, care vor continua pe toată perioada sezonului estival, este acela de a îndruma populaţia, în special tinerii, să își petreacă timpul liber într-un mod sănătos, ca alternativă la consumul de alcool sau droguri, dar și să prevină victimizarea prin diverse infracțiuni, specifice acestui sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DINCOLO DE APARENTE

  Campanie de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise   Traficul de droguri și   deț...