Persoane interesate

miercuri, 20 aprilie 2022

 

POLIȚIȘTII DE PREVENIRE BIHORENI ACȚIONEAZĂ

ÎN CADRUL CAMPANIEI „SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ”

 Polițiștii de prevenire bihoreni acționează pentru siguranța cetățenilor, în preajma sărbătorilor de Paști.

 Pentru a preveni victimizarea cetățenilor în preajma sărbătorilor pascale, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, alături de jandarmi bihoreni şi polițiști de frontieră  acționează în cadrul campaniei preventive „Sărbători în Siguranță”, în zonele publice aglomerate din municipiul Oradea, oferind cetățenilor recomandări importante pentru siguranța acestora.

  În 8 aprilie – 1 mai a.c., polițiștii de prevenire bihoreni desfășoară acțiuni stradale în locuri publice aglomerate din Oradea, în cadrul cărora poartă discuții cu cetățenii și le reamintesc cum să se protejeze pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din locuințe, din buzunare, infracțiunilor de înșelăciune, dar și despre cum să prevină victimizarea prin intermediul fraudelor online.

 

Polițiștii de prevenire au acționat în piețele din municipiul Oradea și în zona adiacentă, în centre comerciale, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în parcuri, la Târgul de Paști din Cetatea Oradea și în Orășelul Copiilor din municipiul Oradea (anexăm foto).


În discuțiile purtate cu cetățenii, polițiștii de prevenire bihoreni au subliniat care sunt vulnerabilitățile exploatate de hoți sau escroci și cum pot fi prevenite furturile și înșelăciunile respectând câteva măsuri de autoprotecție simple, dar foarte eficiente. Agitația și aglomerația zilnică, specifică perioadei sărbătorilor, sunt speculate de infractori. Aceștia profită de neatenția cetățenilor grăbiți să își facă cumpărăturile și le sustrag bunurile de valoare lăsate nesupragheveate.

 

Polițiștii de prevenire bihoreni le-au prezentat cetățenilor modurile de acțiune ale escrocilor și sfaturi pentru a nu cădea victime ale acestora. Polițiștii le-au atras atenția cetățenilor să acorde o atenție sporită persoanelor pe care le primesc în casă, pentru că, sub diverse pretexte, infractorii le pot pătrunde în locuințe chiar cu acordul lor și, profitând de o clipă de neatenție, le pot sustrage bani sau alte bunuri de valoare.


Pretextele folosite de hoți sunt diverse reparații, deratizare, strângeri de fonduri, colinde etc. O altă metodă utilizată este cea a falsei împrieteniri, când hoții se împrietenesc aparent cu victimele și, după ce le câștigă încrederea, sunt invitați în locuințele acestora, unde le sustrag bunurile de valoare. Cu toții trebuie să conștientizăm că și comportamentul nostru determină creșterea siguranței personale, sens în care este necesar să nu neglijăm aspecte care ne pot aduce prejudicii de orice fel.

În cadrul activităților preventive derulate, polițiștii de prevenire bihoreni au oferit cetățenilor materiale informative cu recomandări preventive practice.


Pe parcursul lunii aprilie a.c., polițiștii de prevenire bihoreni vor continua activitățile preventive, prin care vor prezenta cetățenilor aspecte privind siguranța copiilor, prevenirea furturilor din locuințe, din buzunare, siguranța la cumpărături, atât în magazine, cât și în spațiul virtual, recomandări pentru prevenirea victimizării prin accidente rutiere.


În cursul acestei săptămâni, polțiștii de prevenire bihoreni vor vor fi prezenți în următoarele locații pentru activități preventive, astfel:

 Marți, 19 aprilie a.c.:

Ora 09.30: la Stația C.F.R. Oradea, alături de polițiștii de Serviciul Județean de Transporturi Bihor, polițiștii de prevenire bihoreni vor transmite recomandări utile călătorilor prezenți în locația respectivă;

 

Ora 13.00: la Centrul Comercial Auchan Oradea și la Era Shopping Park, alături de reprezentanții ai A.N.I.T.P. – Centrul Regional Oradea, polițiștii de prevenire bihoreni vor transmite recomandări pentru prevenirea furturilor din poșete, bagaje și din autoturisme;

 

Miercuri, 20 aprilie a.c.:

Ora 12.00: în incinta Orășelului Copiilor din municipiul Oradea, polițiștii de prevenire bihoreni vor interacționa cu copiii, părinții și bunicii prezenți pentru relaxare în această locație, le vor oferi recomandări pentru o vacanță în siguranță și pentru sărbători tihnite. Copiii vor avea la dispoziție și un autoturism de serviciu, vor învăța reguli de circulație, iar cei mai activi vor fi recompensați de polițiști cu surprize și legitimații de „Polițist pentru o zi”;

 

Ora 15.00: la Târgul de Paști din Cetatea Oradea, polițiștii de prevenire bihoreni vor discuta cu publicul prezent principalele măsuri de autoprotecție pentru sărbători pascale în siguranță;

 

Joi, 21 aprilie a.c.:

Cafea și recomandări preventive, alături de polițiștii bihoreni:

Ora 10.00: pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea vor derula o nouă acțiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan și pentru prevenirea victimizării prin diferite tipuri de infracțiuni specifice perioadei sărbătorilor pascale, respectiv furturi din locuințe, înșelăciuni, tâlhării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DINCOLO DE APARENTE

  Campanie de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise   Traficul de droguri și   deț...